Versenykiírás 2016 eXtremeMan113

Időpont:

2016. június 26. vasárnap

rajt: 9 óra

A verseny rendezője: Péter Attila,
a Nagyatádi Triatlon és Szabadidő Sportegyesület
és az Attidas Kft. közreműködésével.

 

A verseny célja:

A “Készülj velünk az ironmanre” program szerves részeként felkészülési verseny biztosítása az eXtremeMan Nagyatád leendő résztvevőinek.

A somogyi triatlon és duatlon legendák megőrzése (Deseda triatlon, Fonyód triatlon, Somogyszil duatlon, Nágocs duatlon).

Versenyzési lehetőség biztosítása mindenkinek, aki érdeklődik a hosszabb távú triatlonok iránt.

Az ATOM150+ versenysorozat teljesítési lehetőségének biztosítása.

 

A verseny távja: 113 km, félironman
Úszás: 1,9 km; Kerékpározás: 90 km; Futás: 21,1 km

Rajt és cél: Kaposvár, Deseda-tó, Toponári strand

Útvonal:
Úszás a Deseda-tóban, egy körös pályán.

Kerékpározás a Kaposvár-Toponár – Magyaratád – Ráksi – Somogyszil (fordító) – Igal – Andocs – Nágocs (fordító) – Andocs – Igal – Ráksi – Magyaratád – Kaposvár-Toponár útvonalon. Szintkülönbség: 1100 m.

Futás a tóparti kerékpárúton két körben: 1. Nagykör – 14 km a tó körül, aztán az eddigi kiskör – 7 km (3,5 km oda-vissza) a tó toponári oldalán. Szintkülönbség: 80 m.


Szintidő: 8 óra (úszás végén: 1 óra; kerékpár végén: 6 óra; futás 14. km-nél: 7 óra)

Résztvevők: Azok a 20 évnél idősebb nők és férfiak, akik kijelentik, hogy felkészültek és alkalmasak a táv teljesítésére, illetve a nevezési díjat a megadott határidőig befizetik.
A nevezési díj befizetésével elfogadják a verseny szabályait.

A párosban való indulás feltétele, hogy mindegyik versenyzőnek két sportágban kell teljesítenie. Az egyik tag úszik és fut, a másik tag kerékpározik és fut.

Előnevezés: 2016. június 1. éjfélig

Ezt követően a kialakult létszám alapján döntünk, hogy későbbi nevezést elfogadunk-e és annak mennyi lesz a nevezési díja

Előnevezési díjak:  Az első 113 nevező részére 15.000 Ft.

A második 113 nevező (114-226) 20.000 Ft;

A többieknek, június 1-ig 25.000 Ft

Minden versenyzőnek, aki az  eXtremeMan Nagyatád 2016. egyéni versenyére már hivatalosan benevezett, 5.000 Ft kedvezmény az aktuális nevezési díjból.  
További 1.000 Ft (összesen 6.000 Ft) kedvezmény annak, aki a nagyatádi eXtremeMan 2016 versenyén „élete első ironman teljesítésére” készül.

Párosban: Az első 13 nevező részére 16.000 Ft.

A második 13 nevező (14-26) 22.000 Ft.

A további párosoknak, június 1-ig 30.000 Ft.

Minden párosnak, aki az  eXtremeMan Nagyatád 2016. váltó versenyére már hivatalosan benevezett, 5.000 Ft kedvezmény az aktuális nevezési díjból.

Előnevezés módja: kizárólag interneten az extrememan.hu oldalon, az ott leírtak szerint, szeptember 1. 6:00 órától

 

Időmérés: Az EVOCHIP rendszerével. A chipet a használati utasítás szerint a versenyen végig viselni kell. Akinek van sárga chipje az adja meg a kódját a nevezési oldalon, hozza el a versenyre és használja. Akinek nincs, annak két darab ezer Forintos bankjegyet kell befizetnie nevezéskor. Ebből 1000 Ft a chip bérleti díja. A másik ezer Forintos bankjegyet kaucióba kell adnia, amit a chip visszaadásakor visszafizetünk.

 

Frissítés: A nagy körön öt, a kis körön négy frissítő állomással, a High5 professzionális rendszerével, szükséges termékeivel és víz, banán, szőlőcukor biztosításával.


Díjazás: Minden célbaérkező egyéni és páros számára egyedi póló, és elismerő oklevél illetve a verseny végét megvárók számára részvétel egy nagyszabású ajándék sorsoláson.

Minden célbaérkező egyéni versenyző számára egyedi érem.


Egyebek:

  • Mindenképpen gyere már szombaton és vegyél részt az Országos Triatlon Találkozó programjain családoddal és szurkolóiddal.
  • Taníts meg valakit ismerőseid közül, hogyan kell triatlonozni.
  • Vedd át a rajtszámodat már szombaton, depózz be, vacsorázz velünk és nézzük meg közösen a nagyatádi triatlon film ősbemutatóját.
  • Sátorozz ingyen közvetlenül a versenyközpontban.
  • Az eXtremeMan113 Kaposvár úszás és kerékpáros versenyszakaszainak teljesítése közben lebonyolítunk egy kétkörös és egy egykörös futóversenyt a tó körül: eXtremeMan1/3 Maraton Deseda és eXtremeMan2/3 Maraton Deseda néven. Szólj futó ismerőseidnek és hívd el őket is a teljes hétvégére.
  • Amennyiben részt veszel az ATOM150+ versenysorozatban, az eXtremeMan113 teljesítését elfogadjuk az eXtremeMan2/3 Maraton helyett.
  • Bármit kérdezni akarsz, írj egy e-mailt: extrememan113@gmail.com

 

Nevezési felület