Versenykiírás 2017 eXtremeMan113

Időpont:

2017. július 2. vasárnap

rajt: 9 óra

A verseny rendezője: Péter Attila,
a Nagyatádi Triatlon és Szabadidő Sportegyesület
és az Attidas Kft. közreműködésével.

 

A verseny célja:

A “Készülj velünk az ironmanre” program szerves részeként felkészülési verseny biztosítása az eXtremeMan Nagyatád leendő résztvevőinek.

A somogyi triatlon és duatlon legendák megőrzése (Deseda triatlon, Fonyód triatlon, Somogyszil duatlon, Nágocs duatlon).

Versenyzési lehetőség biztosítása mindenkinek, aki érdeklődik a hosszabb távú triatlonok iránt.

 

A verseny távja: 113 km, félironman
Úszás: 1,9 km; Kerékpározás: 90 km; Futás: 21,1 km

Rajt és cél: Kaposvár, Deseda-tó, Toponári strand

Útvonal:
Úszás a Deseda-tóban, egy körös pályán.

Kerékpározás a Kaposvár-Toponár – Magyaratád – Ráksi – Somogyszil (fordító) – Igal – Andocs – Nágocs (fordító) – Andocs – Igal – Ráksi – Magyaratád – Kaposvár-Toponár útvonalon. Szintkülönbség: 1100 m.

Futás a tóparti kerékpárúton három körben: engedünk a kérésnek – 7 km (3,5 km oda-vissza) a tó toponári oldalán. Szintkülönbség: 30 m.


Szintidő: 8 óra (úszás végén: 1 óra; kerékpár végén: 6 óra; futás 14. km-nél: 7 óra)

 

Résztvevők: Azok a 20 évnél idősebb nők és férfiak, akik kijelentik, hogy felkészültek és alkalmasak a táv teljesítésére, illetve a nevezési díjat a megadott határidőig befizetik.A nevezési díj befizetésével elfogadják a verseny szabályait.

Kategóriák: egyéni és 2-5 fős váltóverseny.

Nevezési tudnivalók:

egyéni versenyzőknek: http://www.extrememan.hu/hu/node/56

váltó versenyzőknek: http://www.extrememan.hu/hu/node/1555

 

Időmérés: Az EVOCHIP rendszerével. A chipet a használati utasítás szerint a versenyen végig viselni kell. Akinek van sárga chipje az adja meg a kódját a nevezési oldalon, hozza el a versenyre és használja. Akinek nincs, annak két darab ezer Forintos bankjegyet kell befizetnie nevezéskor. Ebből 1000 Ft a chip bérleti díja. A másik ezer Forintos bankjegyet kaucióba kell adnia, amit a chip visszaadásakor visszafizetünk.

 

Frissítés: Kerékpáron Igalban a fürdő bejáratánál oda-vissza és Nágocson a fordítóban. Futásnál körönként négy frissítő állomással, a High5 professzionális rendszerével, szükséges termékeivel és víz, banán, szőlőcukor biztosításával.


Díjazás: Minden célbaérkező egyéni és váltó számára egyedi póló, és elismerő oklevél illetve a verseny végét megvárók számára részvétel egy nagyszabású ajándék sorsoláson.

Minden célbaérkező egyéni versenyző számára egyedi érem.


Egyebek:

  • Mindenképpen gyere már szombaton és vegyél részt az Országos Triatlon Találkozó programjain családoddal és szurkolóiddal.
  • Taníts meg valakit ismerőseid közül, hogyan kell triatlonozni.
  • Vedd át a rajtszámodat már szombaton.
  • Sátorozz ingyen közvetlenül a versenyközpontban.
  • Bármit kérdezni akarsz, írj egy e-mailt: extrememan113@gmail.com